Say it and say it loud.
 

 

BESTE WILDLIFE DIERENPARK VAN NEDERLAND en BELGIË

MOOISTE DIERENVERBLIJF VAN NEDERLAND (NIJLPAARDEN/KROKODILLEN)

Safaripark Beekse Bergen is uitgeroepen tot ‘Beste Wildlife Dierenpark van Nederland en België’ tijdens de Diamond ThemePark Awards 2015. Dit zijn de belangrijkste prijzen voor attractie- en dierenparken in België. Het safaripark in Hilvarenbeek kreeg nog een award: het in 2014 geopende onderkomen van de krokodillen en nijlpaarden werd uitgeroepen tot beste dierenverblijf.

De Diamond ThemePark Awards werden dinsdag voor de 5e keer uitgereikt tijdens een speciale bijeenkomst in Pairi Daiza. De prijs voor het beste dierenverblijf is een mooie waardering voor het vele werk dat Safaripark Beekse Bergen vorig jaar stak in de realisatie van het verblijf voor de krokodillen en nijlpaarden die sinds vorig jaar in het park te zien zijn. Daarbij is de natuurlijke habitat zoals gebruikelijk zo goed mogelijk nagebootst. Inmiddels vliegen er in het binnenverblijf ook vogels rond en binnenkort worden er ook nog vissen toegevoegd.

Natuurlijk was er in het kader van de uitverkiezing van ‘Beste Wildlife Dierenpark van Nederland en België' ook aandacht voor het onlangs geopende nieuwe olifantenverblijf en de daaraan gerelateerde komst van een familie van vier Afrikaanse olifanten naar het safaripark in Hilvarenbeek.

De uitreiking van de Diamond ThemePark Awards is een gezamenlijk initiatief van websites gericht op attractieparken en dierentuinen in België en Nederland. Maar liefst 45.000 mensen namen de moeite hun stem uit te brengen tijdens een stemperiode van vier weken. Samen met de scores van de vakjury leverde dat een aardig lijstje winnaars op in verschillende categorieën.

 

Safaripark Beekse Bergen breekt – mede dankzij het nieuwe avondevenement Africa by Light – het bezoekersrecord aller tijden. Noteerde het park in Hilvarenbeek vorig jaar nog een record van 875.000 bezoekers; in 2015 zullen meer dan 900.000 de poorten van het Safaripark passeren.

Het avondevenement Africa by Light blijkt voor Safaripark Beekse Bergen dus een schot in de roos. “We houden voor het eerst in de historie van het park een meerdaags avondevenement en meteen mogen we ons verheugen in hoge bezoekersaantallen. Zo ontvingen we zondagavond liefst 2500 bezoekers bij Africa by Light: een absoluut record deze kerstvakantie. En er zit nog meer in het vat. Het goede weer en de zeer positieve reacties van bezoekers die dat dan bijvoorbeeld weer op Facebook zetten, dragen zeker bij aan het succes van Africa by Light. En dat telt ook weer lekker op met betrekking tot het totaal aantal bezoekers aan het Safaripark in 2015. We breken nu alle records. Op alle fronten is dit voor ons dus een topjaar,”aldus parkmanager Niels de Wildt.

Betoverend

Safaripark Beekse Bergen verandert tijdens ‘Africa by Light’ in een feeëriek verlicht en kleurrijk wandeldomein. De honderden - vaak metershoge - lichtobjecten langs de inmiddels 2,5 kilometer lange route op de wandelsafari zorgen voor een betoverende sfeer. Van leeuwen tot neushoorns en van Afrikaanse taferelen tot prachtige lampionnen: het ziet er fantastisch uit. Het Afrikadorp biedt dankzij de aanwezigheid van horeca, entertainment, een grote kerstboom en kampvuren nog meer winterse gezelligheid. Daarnaast is het voor bezoekers mogelijk om in de ‘slaapkamers’ van de chimpansees, de neushoorns en de olifanten in hun nieuwe binnenverblijf te bekijken. De andere dieren liggen dan al op één oor en krijgen niets mee van het supersfeervolle Africa by Light.

Moodmovie

Op de Facebook-pagina van Africa by Light is een ‘moodmovie’ te zien die een goed beeld geeft van wat bezoekers van deze bijzondere lichtjessafari kunnen verwachten. Het filmpje is ook te zien op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=sSL3O4U7EJo&feature=youtu.be

Safaripark Beekse Bergen is voor ‘Africa by Light’ nog tot en met 17 januari geopend van 17.00 tot 21.00 uur (31 december gesloten). Overdag is het park te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. ’s Avonds krijgt ‘Africa by Light’ ruim baan.

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2
  • Print media in Belgium: some changes

    The outlook of the media landscape has undergone some serious changes in 2013. Doing more with less people seems to be the gospel and that is also the case on the work floor of newspapers and magazines. The two language communities in Belgium have their own, independent, media but we now regularly see articles originally published in, for instance, a Flemish newspaper, shared, translated and published in a French daily.

    The evolution in the media consumption of the Belgian public has obliged the suppliers…

    Read more...