KnipoogDag in Gent op zondag 24 maart
zaterdag 16 maart 2013 07:20

Het verhaal van mijnheer Perdu, het Miljoenenkwartier, een Café Dansant in het Vooruit café, een kijkkastenparcours voor dansliefhebbers, de Operastudio Vlaanderen, een gezinsworkshop rond Lego, een creatieve workshop voor kinderen rond hedendaagse beeldende kunst, … Gent met een knipoog ontdekken tijdens de

KnipoogDag Gent – zondag 24 maart 2013

De KnipoogDag is een cultureel stadsfestival waarmee vtbKultuur zijn culturele seizoen opent voor zijn leden én alle cultuurliefhebbers in Vlaanderen.

Op zondag 24 maart 2013 is Gent de gaststad voor de vierde editie.

Gent heeft een rijk historisch verleden maar kreeg in 2009 van de Unesco ook de titel ‘Creative City of Music’. In 2013 is het 100 jaar geleden dat in Gent de Wereldtentoonstelling plaatsvond en met het Design Museum, het SMAK, het Museum Dr. Guislain en talrijke kunstgalerieën toont Gent zich ook een hippe kunststad.

Redenen genoeg om Gent uit te kiezen voor de vierde editie van de KnipoogDag.

vtbKultuur biedt de deelnemers aan de KnipoogDag op zondag 24 maart een voormiddag- en een namiddagprogramma aan om de stad te verkennen aan de hand van vier verschillende thema’s:

  • De Bijlokesite
  • Gent als muziekstad
  • Gent in 1913
  • Gent als hippe kunststad

Tussen 12.00 u. en 18.00 u. worden de deelnemers getrakteerd op een gevarieerd programma met bezoeken, rondleidingen, wandelingen, workshops en muzikale optredens. Wie in de voormiddag al op stap wil, kan zich inschrijven bij een vtbKultuur-afdeling.

Thema 1: De Bijlokesite

De Bijlokesite is dè culturele en creatieve hotspot van de stad en wordt op 24 maart het kloppend hart van de KnipoogDag.

Het STAM, het KASK ‘school of arts’, les ballets C de la B, … kunnen bezocht worden en er vinden er allerlei muzikale optredens en workshops plaats op de site.

Thema 2: Gent als muziekstad

In 2009 kende de Unesco Gent de titel ‘Creative City of Music’ toe. Gent is een muzikaal centrum met een aantal grote muzikale bakens en cultuurhuizen.

Bootjes brengen de deelnemers vanaf de Bijlokesite naar de Handelsbeurs en de Vooruit, voor een bezoek aan de gebouwen en een optreden.

Thema 3: Gent in 1913

In 2013 is het exact 100 jaar geleden dat in Gent de Wereldtentoonstelling plaatsvond. De Kleine Expeditie zorgt voor een unieke beleefwandeling onder leiding van een gids in het Miljoenenkwartier, de residentiële burgerwijk gebouwd tijdens het interbellum op de voormalige Expo-grond.

Tijdens de wandeling nemen vertellers op verschillende plekjes in de wijk de deelnemers op sleeptouw doorheen de geschiedenis van het Miljoenenkwartier en gaan “Op zoek naar mijnheer Perdu…”

Thema 4: Gent als hippe kunststad

De themaroute Gent als hippe kunststad wordt een ontdekkingstocht in de Gentse binnenstad langs de route van tramlijn 1 met galerieën die worden opengesteld, verborgen architecturale pareltjes, kunstwerken in de publieke ruimte en een bezoek aan het Design Museum en het Museum Dr. Guislain met een rondleiding doorheen de tijdelijke tentoonstelling Nerveuze vrouwen. Twee eeuwen vrouwen en hun psychiaters.

Praktisch

-Inschrijven vooraf bij vtbKultuur: 03-224 10 52, info@vtbkultuur.be

-Op de dag zelf aan het onthaal op de Bijlokesite.

-Via een vtbKultuur-afdeling in de buurt: www.vtbkultuur.be (vtbKultuur in jouw buurt)

Ook via Uitbureau in Gent kunnen tickets aangeschaft worden: 09-233 77 88 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Prijs

5 euro (leden) – 7 euro (niet-leden)                 

Uitgebreide informatie: en foto’s van vorige edities

www.knipoogdag.be

Contact

Elke Aerts - communicatiemedewerker

Osystraat 35, 2060 Antwerpen                               

t 03-224 10 52, f 03-224 10 56 - Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.